Sunday, November 13, 2011

Meepiparkoogid




Selle retsepti sain oma mehe sugulase tädi Riina käest.
Olen alati peljanud ise piparkoogi tainast teha, sest see on tundunud nii keeruline.
See aga tundus mitte nii väga keeruline ja samas nii ahvatlev, et võtsin julguse kokku ja proovisin.

Ja tõesti, isetehtud taignast on need pühademaiused ikka palju mõnusamad!

Mina lisasin kõige lõpuks veel paar peotäit jahu, sest tundus väga vedel ja järgmisel päeval enne rullimist lisasin ka veel paar peotäit jahu. Siis parem rullimine. Ja hoiatus... Päris hästi kerkivad, nii et liiga lähedale ei tasu kujusid üketeisele panna :)

Kõigele lisaks on kogu kodu mõnusat vürtsikat jõululõhna täis!


1 1/2 dl vedelat mett
2 dl fariinsuhkut
2 tl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatautd kardemoni
2 tl jahvatatud nelki
250 g võid
2 muna
3 tl soodat
1 dl jahvatatud mandleid
7 dl jahu

1. Kuumuta kastrulis mesi, fariinsuhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta tulelt ja lisa või. Kui või on sulanud, klopi ükshaaval hulka munad.

2. Sega sooda, jahvatatud mandlid ja jahu. Lisa ülejäänud massi hulka ja sega ühtlaseks. Mida kauem tainast segad, seda muredamad piparkoogid saad.

3. Keera tainas kilesse ja hoia järgmise päevani külmkapis.

4. Rulli kergelt jahusel laual ühukeseks ja vormi piparkoogid.

5. Küpseta 180-kraadises ahjus 5 minutit.

No comments:

Post a Comment